Vanliga frågor

Vad står "RED" för?

Detta sortimentet är speciellt utvald för dess kvalitet, minimalistiska design och korta leveranstider.

Följer det med "glödlampor" när man köper belysning?

Oftast säljs ljuskällan (glödlampan) separat. Detta då det ofta finns olika styrkor, färger, grader och typer att välja på. Det går naturligtvis att komplettera dessa i samband med att ni lägger en beställning.

Vilka "glödlampor" är dimbara?

Det går att dimra alla halogenlampor som går på 230V. Även en del 12V halogenlampor går att dimra, om transformatorn är kompatibel. Det går också att dimra vissa LED-lampor.

Sparar man ström om man använder dimmer?

Lampor med dimmer, eller som går att koppla till en extern dimmer tillför med mer än bara en mysig atmosfär. De är även ekonomiskt fördelaktiga då de sparar mer ström än lampor utan dimmer. Ju mer man dämpar belysning desto mer ström spar man.

Kan jag ersätta min befintliga belysning med LED?

LED är en teknologi som är under en mycket snabb utveckling. Enkelt förklarat är det lysdioder som primärt används som orienteringsbelysning i t.ex. korridorer, trottoarer, fasader eller dylikt. Men även som dekorativ belysning. Till allmänbelysningen rekommenderas för närvarande fortfarande klassiska ljuskällor primärt.

Vilka lampor går att ha i badrum?

Badrummet är ett område med väldigt specifika krav. Därför är det väldigt viktigt att man tänker på detta när man väljer lampa. Här måste man följa en så kallad IP-klassificering. Våtutrymmet är sedan indelat i olika zoner där lägst tillåten klassificeringen är IP21. För mer detaljerad information får ni gärna kontakta oss.

Har man garanti på "glödlampor"?

Ljuskällor (glödlampor) omfattas aldrig av garanti eftersom de är förbrukningsmaterial.

Hur bör man gå till väga vid reklamation?

Vid reklamationer ber vi Er att inkomma med produkten samt kvittot för köpet till någon av våra butiker. Efter ett positivt bedömande kommer man sedan att avgöra om produkten går att reparera, eller om den måste bytas ut mot en ny.

Finns det möjlighet till rabatt?

Ja, det går att få rabatt vid större beställningar eller vid långvarigt samarbete. Kontakta någon av våra säljare för mer konkret information.

Har jag rätt att ångra köpet?

Enligt lag har du 14 dagars ångerrätt. Dock måste produkten vara i nyskick när den kommer tillbaka.